Site menu:

Informatie:

Koor 4U, al 35 jaar!

Links:

Aksent

Dubbel CD Koor 4U               25 jarig jubileum in 2008

Ter gelegenheid van het  25 jarig jubileum van Koor 4U in 2008 is een jubileum dubbel CD gepresenteerd. Op  CD1 getiteld 'Singing for you' staan 16 liederen die zijn gekozen uit onze mooiste liturgische werken met onder meer eigen composities en daarnaast liederen uit ons 'tweede spoor' repertoire.

De tweede CD heeft als titel 'Christmas for you' en bevat een 20 tal Kerstliederen. Daarvan zijn 4 Kerstliederen van onze Kerst LP uit 1988 'Met het Aksent op Kerst',  zijn er 12 liederen gekozen van onze Kerst CD  'A child is born' uit 1994 en zijn er 4 nieuwe Kerstliederen opgenomen.

Het CD hoesontwerp is van Bertie Franke. Een creatieve collage van foto's van schilderijen die leden van Koor 4U hebben geschilderd. Deze schilderijen zijn een visualisatie van de liedtekst van 'The circle of life' uit musical 'The Lion King' van Elton John.

De dubbel CD van Koor 4U kost slechts  10 euro en is te bestellen via Michiel van der Ploeg. Tel  033-4638314 of mail Bestel CD

  

Koor 4U tijdens de opnames in Studio Mirasound

Van opnames naar CD

Alle kooropnames vonden plaats in Studio Mirasound te Amersfoort in de periode september 2007 tot en met juni 2008. Het was pittig maar ook heel leuk om te doen. Het koor heeft zich enorm ingezet om tot een goed resultaat te komen.  Studio-opnames maken is tenslotte heel wat anders dan live in een Kerk zingen.

In totaal zijn er 22 liederen opgenomen waarvan er uiteindelijk 20 opnames zijn gebruikt. Het Koor zong bij deze opnames onder pianobegeleiding van pianist Ron Adelaar. Ook heeft het koor meerdere liederen ingezongen vanaf een door Ron gemaakte muziekband. 

In zijn eigen homestudio heeft Ron vervolgens voor een groot deel van de studio-opnames nieuwe en/of aanvullende muziekarrangementen gemaakt. Deze muziek is met synthesizers als afzonderlijke instrumenten ingespeeld en in de computer gezet in een zogeheten multitrack (zie foto hieronder).

 

Multitrackoverzicht van het lied 'A quiet time'.

De afzonderlijke muzieksporen zijn in studio Mirasound vervolgens weer onder de koor- en vleugelopnames gezet. De laatste fase in het maken van de CD is het zogeheten 'mixen' en 'masteren'. Dan worden de verhoudingen tussen zang en muzieksporen goed gezet. Vervolgens wordt  de definitieve akoestiek en klankkleur van het geheel afgesteld. Al met al is mix en mastering van een CD tijdrovend en nauwkeurig werk.  We zijn daar dan ook 3 volle dagen mee bezig geweest.

Enkele foto's met Rudolph, Ron en Jelke (sound engineer) aan de mengtafel in Studio Mirasound.

Luister naar een fragment van: 'A quiet time'

A quiet time

Meer mp3's van deze 2CD en andere opnamen van Koor 4U: www.aksentweb.nl